Digitaal

Internet is een ideaal medium voor het nemen van wraak. Je hebt een enorm groot bereik en er zijn voldoende mogelijkheden om uit te kiezen. Bedenk vooraf echter wel dat wat je plaatst zwart op wit staat. Hieronder een aantal suggesties om je te helpen met het digitaal wraak nemen.

Webpagina
Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om iemand via internet op te zoeken om wat meer over deze persoon te weten te komen, ook bedrijven maken hier gebruik van.  Door een website te maken die speciaal gericht is op degene waar je wraak op wilt nemen heb je een goede mogelijkheid om veel informatie kwijt te kunnen. Je kunt hierbij zelf bepalen wat je erop zet zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iemand censuur op je berichten toepast.
Er zijn voldoende websites te vinden waar je snel en gemakkelijk een webpagina kunt aanmaken zonder dat je hiervoor kennis van webdesign nodig hebt. Websites als Blogger en Wordpress zijn erg geschikt voor wraakacties, maar een korte zoekopdracht levert meteen veel meer mogelijkheden op. Probeer de naam van je slachtoffer in het webadres op te nemen, dit zal ertoe bijdragen dat deze pagina gemakkelijker gevonden wordt bij zoekopdrachten.

Forum
Op internet zijn diverse forums te vinden waar je je verhaal kwijt kunt en ook zoek kunt naar medestanders. Berichten geplaatst op een forum komen vaak goed terug in de zoekresultaten van zoekmachines en zijn daarom prima te gebruiken als wraakmiddel.

Social Media
Social media zoals facebook en twitter zijn heel geschikt om snel een hoop mensen te bereiken. Een wraakzuchtig berichtje is dan ook snel geplaatst. Wees voorzichtig met wat je plaatst, niet iedereen werkt graag mee aan jouw wraakactie en je wilt natuurlijk voorkomen dat jij straks de dupe wordt van jouw eigen wraakactie.

Plaats een oproep
Advertentiewebsites lenen zich uitstekend voor het plaatsen van een oproep. Door hier het telefoonnummer van degene waar je wraak op wilt nemen bij te plaatsen kun je ervoor zorgen dat je slachtoffer vele vreemde telefoontjes krijgt. Door je oproepen goed te plannen kun je er zelf voor kiezen of je iemand de hele dag wilt overladen met telefoontjes of gedurende langere tijd regelmatig tussendoor wilt laten lastigvallen. Wees creatief en plaats op verschillende websites andere oproepen.
+ Wanneer je ervoor kiest om je slachtoffer volledig te overladen met telefoontjes zal je slachtoffer de telefoon vrij snel niet meer opnemen of uitschakelen. Zet daarom in je advertentietekst dat ze bij geen gehoor een bericht achter moeten laten.

Spammen
Wanneer je het e-mail adres weet van degene waar je wraak op wilt nemen, kun je dit e-mail adres gebruiken om je bij 1001 webpagina’s, nieuwsbrieven en dergelijke in te schrijven. Bij sommige websites zullen een e-mail bericht sturen om de inschrijving te bevestigen, anderen niet. Wanneer je hier serieus wat tijd aan besteed zal je slachtoffer hier nog lang last van hebben.

Identiteitsverwisseling
Op internet is het ook heel gemakkelijk om je voor te doen als degene waar je wraak op wilt nemen. Door berichten te plaatsen of te versturen namens deze persoon kun je veel bereiken. Deze vorm van wraak werkt vooral goed in combinatie met social media.